Over ons

De basis van Weerterland Financieel Gezond ligt in een landelijke overeenkomst tussen Sociaal Werk Nederland en de Rabobank. Deze organisaties hebben enkele jaren geleden de handen in één geslagen om via regionale platformen  hulpverlening bij schulden en armoede te bundelen. Binnen een platform zijn diverse stakeholders aangesloten en worden hulpmiddelen aangeboden en verwijzingen naar gemeentelijke of andere instanties gedaan. 

Voor de regio Weerterland zijn de gemeenten Weert en Nederweert, Wonen Limburg, Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg, Rabobank en Punt Welzijn aangesloten. Met elkaar organiseren wij o.a. activiteiten als voorlichting aan werkgevers in relatie tot werknemers met geldzorgen. Dit doen wij samen met diverse ondernemersverenigingen en Parkmanagement Weert. Deze bijeenkomsten richten zich vooral op preventie en herkenning van schuldenproblematiek bij werknemers en hoe je daar het goede gesprek mee kan starten.

Andere activiteiten zijn preventie en educatie voor jongeren waarbij er activiteiten en lessen plaatsvinden in het voortgezet onderwijs. Hierbij kun je denken aan interactief theater over geld (inkomsten en uitgaven) en groepsdruk.

Doe mee!

Wil je je als maatschappelijk betrokken bedrijf of instelling aansluiten bij Weerterland Financieel Gezond? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we nog meer mensen bereiken.

Weerterland Financieel Gezond is een initiatief van:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!